בשנת 2009, פתחה משפחת פלוגה הירושלמית את מסעדת פלוגי ושילבה בין כמה אהבות:
אהבה למטבח האיטלקי המסורתי, אהבה לאומנות ואהבה לאנשים.
על המטבח מנצח הבן שאול, אשר רכש את הבסיס להשכלתו הקולינרית בפירנצה ובטוסקנה. בית האבן העתיק היפהפה בו שוכנת המסעדה, שופץ באהבה ובאותנטיות על ידי איתמר- אמן בוגר בצלאל ובכור הבנים וע"י אריה, אב המשפחה ואיש החזון.
על ניהול המסעדה, האירועים והשירות האדיב, אמונה טליה, אחות של שאול ואיתמר. זו כנראה הסיבה, שלאוכל יש טעם של חיבוק חם ואישי.
מנות קלאסיות עם טוויסט מודרני ומתן דגש על חומרי גלם טריים ועונתיים.
המסעדה שלנו פתוחה בימים שני עד שישי לארוחות בוקר וארוחות צהריים.
חורשת אקליפטוסים מקסימה הנושקת למסעדה, מזמינה את הסועדים הצעירים להתרוצץ בה אחרי האוכל.
שיהיה בתאבון:)
שעות הפתיחה:
ימים א'-ו': 8:00-15:00
שבת: סגור